vrijdag 1 oktober 2010

Roseville




Vorige week ben ik met een van Nederlandse kinderen mee geweest naar haar Australische school. De opa's /oma's mochten meekomen naar school. So had natuurlijk niemand.
A substitute mocht ook. Dat was ik dus. Leuk om het een keer mee te maken. Het beeld van de school is niet helemaal juist. Ze zitten midden in een zeer grote verbouwing. Wanneer volgend jaar de nieuwe school in gebruik wordt genomen hoop ik nog een keer te kunnen kijken.
Wat opvalt zijn natuurlijk de schooluniformen. Binnen netjes de hoeden af, maar buiten draagt bijna ieder kind een grote (zonne)hoed.
Op de foto hier direct boven zie je de uitreiking van de verschillende 'diploma's'. Elke kind komt naar voren. Er wordt verteld waarom hij of zij het certificaat krijgt. Dit gebeurt wekelijks. De bijeenkomst wordt afgesloten met het volkslied. De juf vertelde vooraf: allemaal gaan staan, rechtop, jongens, handen uit de zakken.
Een paar hielden de vlag vast. Iedereen zong uit volle borst mee.
Op de foto daarboven een klein deel van het plein. Nu dus vol met grootouders. Hier nuttigen de kinderen hun lunch. Er staan veel bomen op het plein. Daar waar onvoldoende schaduw is zijn grote zeilen gespannen.
De eerste foto laat het loketje zien waar de kinderen eten/koeken/drinken kunnen kopen.


1 opmerking:

  1. wat staat dat leuk, die uniformen. Ook gaaf om eens te een kijkje te nemen op een andere basisschool.

    BeantwoordenVerwijderen