zaterdag 4 juni 2011

Vivid Sydney

Een jaarlijks terugkerend evenement in deze tijd. Rondom Circulair Quay en The Rocks worden verschillende gebouwen verlicht. Tevens staan er her en der verlichte objecten afgewisselend met muzikale optredens. Het trekt vele belangstellenden. Gisteren stond in de krant dat er al ruim 100.00 bezoekers waren geweest. Zal wel een schatting zijn want het is vrij toegankelijk en gewoon op straat.
Een van de grote trekpleisters is natuurlijk het Opera House. De verschillende zeilen van het dak worden constant belicht met de meest fantastische figuren en taferelen. Alleen hier kun je al wel een uur zitten om alles te bekijken. Veel mensen zaten dan ook op de verschillende verwarmde terrassen. Hapje en drankje erbij. Wat wil je nog meer. (vergroot bovenstaande foto even, 2 keer als je kunt)

Tegenover het station van Circulair Quay staat een oud koloniaal pand. Het Customs House. Vroeger stond dit gebouw direct aan het water. Leuk om hier bij te noemen: Rondom Circulair Quay worden de verschillende oude kustlijnen nog met koperen cirkels op de grond aangegeven.


Dit gebouw, bestaande uit zandsteen, werd op verschillende manieren belicht. Ook in 3D. Niet alleen in verschillende kleuren, je zag ook luiken open en dicht gaan, het gebouw vulde zich met water waarna het daarna weer leegstroomde, het gebouw haalde adem, het gebouw brokkelde af, ging heen en weer. Met een simpele foto is het niet weer te geven.


Kijk ook maar op You Tube. Daar staan al filmpje van voorgaande jaren. Zal ook wel snel iets verschijnen van dit jaar. Een anders kijk bij vididsydney.com Eventueel afbeeldingen aanklikken. Schitterende foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten