zondag 7 augustus 2011

Winter in America o nee, Australia

Zondagmiddag naar West Head geweest. Van bovenaf een schitterend uitzicht. Ver beneden ons zagen we een klein rotsstrandje. Zouden we daar kunnen komen. Al snel een pad gevonden. daarna een volgend paadje. Hier en daar wat dicht gegroeid, maar het was een pad.
En ja hoor, we kwamen helemaal beneden uit. Een erg mooi plekje. Boven ons werd de lucht wat donker. een buitje of zou die wel overdrijven. Laten we toch maar weer naar boven gaan. We hadden wel regenkleding, maar die lag in de auto.
We werden op de weg naar boven overvallen door een geweldige onweers- en hagelbui. Half schuilend onder een rots de bui afgewacht. Het ging hard. Hagelstenen met de doorsnee van 1 centimeter. Na verloop van tijd waren kletsnat. Het water stond ons in de schoenen.
Toen het ergste voorbij was verder naar boven gelopen. Best lastig met al  die glibberige keien. Ook boven was het helemaal wit. Snel in de auto gestapt, verwarming op hoog. Langs de witte weg stonden enkele auto's langs de kant. Ze durfden niet verder, maar wij Hollanders zijn wel wat gewend. Een gestrande fietser nog aangesproken (had ijs onder z'n schoenen waardoor hij niet meer in de pedalen kon klikken). Wilde niet mee, maar zei wel dat hij waarschijnlijk spijt zou krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten