maandag 12 september 2011

Melbourne 1

Afgelopen weekend zijn we naar Melbourne geweest. Wel met het vliegtuig. Melbourne ligt nog zo'n 1000 km. van Sydney. De reden van ons bezoek aan Melbourne was de Toetanchamon tentoonstelling.
Online kaarten besteld voor de zaterdagmorgen. Tussen 10.00 uur en 10.30 konden we het museum betreden. Ja, de kaarten waren alleen gedurende die tijd geldig. Op zich wel handig. Dit voorkomt lange wachtrijen bij de ingang en overvolle zalen. Eenmaal binnen had je voldoende tijd om in je eigen tempo erdoor te lopen. De vlaggen en ander reclamemateriaal liet het schitterende masker al zien. Dat beloofde wat. Het was een schitterende tentoonstelling alleen HET MASKER ontbrak. Heel erg jammer. Wat hadden we dat graag willen zien. (geen foto's van de tentoonstelling, verboden te fotograferen)
Halverwege onze tocht door de verschillende zalen was er alarm. Brandalarm!!! Iedereen moest zo snel mogelijk naar buiten. Daar stonden we dan met z'n allen, in afwachting van wat er komen ging. Wel brandweer gezien, maar geen vuur of rook gezien. Na een kwartiertje mochten we weer naar binnen. We waren al weer snel op de plek waar we geƫindigd waren.
Hier nog even twee foto's van een klein deel van de binnenstad. De foto's zijn genomen vanaf het museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten