donderdag 29 augustus 2013

St Andrew's Cathedral School

Woensdagavond zijn we naar een feestelijke ouderavond van een school geweest. Hoe dat zo??????
Peter las een aankondiging op het station van Town Hall. Leerlingen van  St Andrew's Cathedral School zouden een muzikale avond verzorgen in Town Hall (stadhuis voor alle duidelijkheid). Een leuke avond waarschijnlijk en een mooie gelegenheid om het oude stadhuis (uit 1880) eens van binnen te bekijken.
Voorheen werden in Town Hall altijd concerten gegeven. We hoopten dat het gebeuren zou plaatsvinden in de grote zaal en dat het grote orgel te horen zou zijn.
De school staat midden in de stad en telt ruim 1000 leerlingen in de leeftijd van 5 tot 17/18 jaar. Van oorsprong is het een jongensschool. In 1999 werden er voor het eerst meisjes toegelaten in de hoogste groepen. Vanaf 2008 waren de meisjes ook welkom in de andere groepen.
St Andrew's Cathedral ligt naast Town Hall. Achter de kerk staat de school.
De ouders en andere belangstellenden werden op de trap van het stadhuis muzikaal verwelkomd.
Een blik in een van de gangen.
De avond was inderdaad in de grote zaal. Een wand werd helemaal in beslag genomen door het orgel. Het werd twee keer heel kort ingezet tijdens een van de muziekstukken.
Toen het programma afgelopen was werd het nogmaal bespeeld. Helaas was toen de halve zaal al leeg en de rest liep al pratend door de ruimte.
De foto's zijn niet zo bijzonder. Helaas. Ik had mijn kleine cameraatje bij me.
Het was inderdaad een soort feestelijk ouderavond. De zeer gewaardeerde muziekdocente Chris Belshaw nam na vele jaren trouwe dienst afscheid. En hoe kun je dat beter doen dan met een muzikaal programma.  Ze hebben heel wat kwaliteit op die school.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten