dinsdag 3 mei 2011

Koninginnedag

Enkele weken geleden kreeg Peter een uitnodiging voor een Koninginnedag bijeenkomst. Ingeschreven. Ook dat moet je een keer in het buitenland meegemaakt hebben. Gezien de stijl van de uitnodiging gingen we ervan uit dat het een formeel gebeuren zou zijn. Nette kleren aan. Hakschoenen aan (waar ik al helemaal niet op kan lopen).
Nou, het had net zo goed een wedstrijd van het Nederlands elftal kunnen zijn. Alle het voetbaloranje zag je weer voorbij komen.
Maar we hebben ons wel vermaakt. Ze hadden een paar heerlijke Hollandse hapjes. Bitterballen (met mosterd), Nederlandse kaas, stukjes Unox rookworst en Hollandse nieuwe. Die lag echter al zo lang in de warme zaal dat ik die niet meer durfde te eten. Dat was welk jammer. Ik had er wel trek in. Chinees uitziende jongens (met een rode zakdoek om) bleven de schalen met bitterballen maar aanvullen. Gekke Hollanders zullen ze wel gedacht hebben.

In de hal stond dit snoepwinkeltje. Naast drop en ander snoepgoed verkochten ze o.a. ook beschuiten, Groninger koek (geen Deventer koek) hagelslag, gekleurde muisjes, kaasschaven en wat rood/wit/blauwe petjes.

Net buiten beeld stond ook de poffertjeskraam. We kennen de eigenaar inmiddels al wel wat beter. Hij staat iedere week twee dagen in Chatswood met zijn kraam.

Achteraf hadden we liever de rugywedstrijd van de Rebbels willen bezoeken in het grote Sydney stadion. De Rebbels is een team uit Melbourne dat gesponsord wordt door de Rabo. Deze uitnodiging kwam pas binnen nadat we ons al voor de Koninginnedagbijeenkomst hadden ingeschreven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten