zaterdag 1 oktober 2011

Darling Harbour.

Zolang wij hier wonen zijn er bouwwerkzaamheden bij Darling Harbour geweest. De werkzaamheden zijn inmiddels voltooid. Vorige week is de opening geweest. Dit stukje Palm Crove bestond al wel. Een prachtige oplossing voor het stuk terrein dat onder de verschillende snelwegen ligt.
Schitterend tropisch stukje groen. Het lawaai van de snelweg wordt deels overstemd door het geraas van de verschillende waterpartijen die her der aangelegd zijn.
Het nieuwe stuk bestaat o.a. uit een groot grasveld met aan de rand verschillende eetgelegenheden. Vandaag wordt het grasveld gebruikt door de het evenement "Darling Harbour Fiesta".
Centraal in dit nieuwe deel is het grote speelplein voor kinderen. Het bestaat uit een grote zandbak, vele klim en klauterpartijen, een glijbaan en een heel mooie waterpartij. Kinderen kunnen naar hartlust spelen met het water. Sluizen plaatsen, dammen plaatsen, een waterrad in werking zetten, water oppompen. Heerlijk om de kinderen zo bezig te zien.
Wij hebben vroeger al eens eerder zo'n waterspeeltuin gezien. We waren toen op vakantie ergens in Duitsland. Volgens ons in de buurt van Winterberg. Daar werd toen voor een deel ook gebruik gemaakt van de berghelling. Onze kinderen hebben toen genoten.
Toeval of niet. Deze waterpartij in Sydney was 'made in Germany'. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten