donderdag 1 maart 2012

't Is weer voorbij ...............

De zomer is hier nu officieel voorbij. Wanneer ik de berichten mag geloven is die verre van mooi geweest. Althans voor Australische begrippen. Over de temperatuur hebben we niets te klagen gehad. Rond de 25 graden en af en toe een uitschieter naar 30 tot 33 graden. Echter te koud voor een normale zomer, dat wel. We hebben wel heel veel regen gehad. Ook de laatste dagen van de zomer waren extreem nat. Op zich natuurlijk wel goed voor de drinkwaterreservoirs. De zogenoemde damcapaciteit is goed te noemen. Te goed in sommige gevallen.
De Warragamba Dam, ligt ongeveer 65 kilometer ten westen van Sydney, is overvol. Dit is de watervoorraad voor Sydney en omgeving. Wanneer het vandaag en morgen zo blijft regen moeten ze gaan spuien. En de weersvooruitzichten zijn wat dat betreft zeer ongunstig. Het gebied na de dam maakt zich klaar voor de komst van geweldige hoeveelheden water. In de afgelopen 40 jaar hebben ze niet een keer hoeven spuien. Ze hebben niet echt een idee wat dat voor het gebied gaat betekenen.
Ook elders in de staten NSW en Vic. treden rivieren buiten hun oevers.
Was net in het nieuws: Ze gaan een deel van het water spuien. Sydney had van dat deel 18 maanden van water kunnen worden voorzien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten