zondag 20 mei 2012

Slangen

Bij een van de showgrounds waar we vrij regelmatig komen was dit weekend een landbouwshow. Althans zo werd het in de krant genoemd. Niet veel op landbouw gebied gezien. Een paar geitjes, wat schapen, een kattenshowtje, enkele planten en bloemen die beoordeeld werden.
Een ding trok onze speciale aandacht. In het midden was een zorgvuldig afgesloten stukje grond. Zeilen op de grond, zeilen aan de zijkant. In het midden stond een man met verschillende slangen
Ze werden bewaard in zorgvuldig afgesloten stoffen zakken. Een voor een haalde hij ze eruit. Daarbij de nodige spannende verhalen. Zelf ook de nodige keren gebeten.
Op de laatste foto is een van de meeste dodelijke slangen te zien. Bruin van boven (veel slangen hebben die kleur), maar rood aan de onderkant. Er overlijden niet zo heel veel mensen door slangen beten. Elk ziekenhuis heeft tegenwoordige de nodige serums in voorraad. De grootste fout wordt in veel gevallen gemaakt door de dienstdoende arts. Hij gaat af op de kleur van de slang en dient vervolgens het serum toe. Veelal het verkeerde middel. Ze moeten eerste het speeksel van de slang onderzoeken om het juiste serum te kunnen toedienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten