dinsdag 19 april 2011

Kangoeroe (vakantietocht)

Vlak bij de Blue Mountains is een van de vele dierentuinen. Deze kleine dierentuin heeft alleen maar Australische dieren. Zodra je binnen bent kom je al gauw bij een plek waar de kangoeroes los rondlopen. Velen kun je rustig aaien. Langs de randen zijn grote houten hekken waarachter de beesten zich terug kunnen trekken wanneer ze geen zin hebben. Gelukkig waren wij er op een heel rustige dag. De meeste bleven rustig zitten.
Een ander minder bekend Australisch dier is de wombat. Een beetje op een beertje lijkend beestje. Weegt ongeveer 30 tot 40 kilo. Het gekke is (gelezen op internet), de buidel van dit beest heeft de opening aan de onderkant. Dit om te voorkomen dat er zand in de buidel komt tijdens het graven. Wat slim he.

Onderweg regelmatig waarschuwingsborden gezien voor overstekende wombats. Ze zijn niet zo erg snel. Ook wel waarschuwingsborden gezien voor overstekende kangoeroes. Veel dode kangoeroes langs de weg zien liggen. Een keer zagen we er een oversteken. De auto voor ons kon hem gelukkig ontwijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten