vrijdag 13 januari 2012

Brugafsluiting

Al enkele weken kun je op allerlei wegen richting het centrum lezen dat de Harbour Bridge wordt afgesloten voor het verkeer, op de stations worden flyers uitgedeeld en het staat regelmatig in de krant.
Dit weekend is het dan zover. Vanaf vrijdagavond 22.00 uur tot maandagmorgen 5.00 uur gaat die dicht. En dit drie weekenden achter elkaar.
Mensen die toch naar de binnenstad willen wordt geadviseerd om het openbaar vervoer te nemen. Treinen en bussen kunnen wel gebruik blijven maken van de brug net als de fietsers en voetgangers. Ga je wel met de auto dan moet je gebruik maken van de tunnel. Houd dan wel rekening met flinke vertraging. De brug verwerkt in het weekend 260.000 auto's. De tunnel kan maar 90.000 auto's verwerken. Zijn er dan geen andere bruggen? Ja hoor, maar dan moet je toch een flinke stuk omrijden. En ze zijn bang dat er teveel auto's in de binnenstad komen omdat ze minder snel afgevoerd kunnen worden.
Op de brug(gen) wapperen altijd twee vlaggen. Een van Australiƫ en een van de staat NSW (New South Wales). Voor de laatst genoemde komt bij speciale gelegenheden ook wel eens een andere voor in de plaats. Verder is hier niet zoveel vlaggenvertoon. Wel bijzonder vind ik altijd het feit dat ze halfstok gaan wanneer er een Australische militair in het buitenland is omgekomen.
Zie je het kleine vlaggetje bij ons in de auto! Achter de TomTom. De AH figuurtjes zitten achter de voorruit. Is ook wel handig. We hebben nooit zoveel problemen met het terugvinden van de auto op een grote parkeerplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten