zaterdag 22 december 2012

De stad Cairns

Cairns is gesticht om mijnwerkers onderdak te bieden die goud zochten. De plaats raakte in verval toen een eenvoudigere route naar de goudplekken werd ontdekt vanaf het noordelijker liggende Port Douglas. De toekomst van Cairns was echter veilig gesteld toen het een spoorverbinding door het Kuranda regenwoud kreeg en het een belangrijk punt werd in de export van suikerriet, goud, kostbare metalen en landbouwproducten van de omliggende kust- en binnenlandse gebieden. (info van Wikipedia).
In een later bericht meer over deze spoorlijn.
Wanneer je lekker aan het strand wilt liggen kun je beter niet naar Cairns gaan. Deze eerste foto's laten dat wel zien. Toen we aankwamen stond het water tot de kade en keek je op het 'vieze' bruine water. Een paar uur later had het water zich al weer een eind terug getrokken en de de watervogels deden zich tegoed aan dat wat achter bleef. Op onderstaande foto zie je midden, helemaal links nog een vis.
In het aangrenzende park nog een paar van deze bomen.
Heel veel mensen gaan nu naar Cairns om te duiken of te snorkelen bij het Great Barrier Reef. Wij dus ook. Je moet nog een kleine anderhalf uur varen voor je er bent.
Wij hadden een erg mooi tocht. Vertrek bij de haven om 8.30 uur, terug rond 17.00 uur. Op drie verschillende plekken gedoken. Later meer hierover.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten