woensdag 20 maart 2013

St Patrick's Day

Afgelopen weekend was het St Patrick's Day, de nationale Ierse feestdag. In de binnenstad zou een optocht zijn. We hadden die nog ooit gezien, dus zondag richting de binnenstad. Twee grote straten waren afgezet om de stoet vrij doorgang te verlenen.
Was het wat bijzonders? In vergelijking met het jaarlijks Loo-feest stelde de optocht niets voor. Wat muziek, wat verenigingen die zich presenteerde met een loopgroep, veel reclame wagens. Twee 'wagens' waar wat werk van was gemaakt (zei bovenstaande foto).
En de oude dubbeldekker, gevolgd door wat oude auto was wel aardig. Deed me denken aan een oude Engelse tv serie.
De verschillende mensen kijken was leuker. Zoals koninginnedag samen gaat met oranje, zo gaat St Patrick's Day samen met groen.
Na afloop van de optocht werd het feest verder gevierd in Hyde Park. De verschillende biertenten zorgden voor het nodige bier. Maar zoals bij elk evenement ontbreekt ook hier het water niet. Op verschillende plekken zag je deze wagentjes staan waar je je eigen waterflesje kon vullen.
En als er wat in de man / vouw gaat, moet er ook weer wat uit. Aan de rand van het feestterrein stonden 5 grote toiletvrachtwagens. (Ik kon ze niet allemaal in beeld krijgen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten