maandag 18 maart 2013

Veiling

Tegenover ons huis staat een oude woning die afgelopen zaterdag geveild zou worden. De huidige eigenaar, die er een soort kluizenaarachtig bestaan op nahield is inmiddels in een tehuis geplaatst. Aan het huis is de afgelopen tientallen jaren helemaal niets gedaan. Het is rijp voor de sloop. Alleen de tuin voor werd onderhouden door een tuinman.
Vlak voor de veiling zijn we er even in geweest. Toch wel uit nieuwsgierigheid moet ik eerlijk bekennen. Je wilt niet weten hoeveel troep er na zijn vertrek uitgehaald is. Het huisje was al zo oud dat het toilet (rechts) en washok alleen van buitenaf bereikbaar was. Ik vraag me af of het nog gebruikt werd.
De belangstelling voor de veiling was erg groot. Het is hier gebruikelijk dat een veiling gewoon voor het pand plaats vindt. Naast potentiƫle kopers was er ook belangstelling van buurt/straatbewoners.
De mensen met een Aziatisch uiterlijk zijn de potentiĆ«le kopers.  
De veilingmeester(foto onder) maakte een grote fout. Hij zette te hoog in. $1,9 miljoen Aussie dollar. Niet dat het dit niet zou kunnen opbrengen, maar niet als beginbod. Chatswood is zeer geliefd onder de Aziatische/Chinese bevolking en in deze straat mag vrij gebouwd worden.
Niemand van de aanwezigen ging over tot bieden. Hij verlaagde het nog tot 1,7 miljoen, maar het bleef helemaal stil. De opdrachtgever besloot vervolgens om de veiling te staken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten