zaterdag 22 juni 2013

Monorail

In een klein deel van de binnenstad rijdt of eigenlijk glijdt de monorail. Op onderstaand kaartje is dat de rode lijn. Het in 1988 in gebruik genomen traject is 3,6 kilometer en telt 7 stations.  Er rijden gedurende een groot deel van de dag 4 treintjes rond.
Ondanks het slechte weer 'moesten' we vandaag toch nog een ritje gaan maken met de monorail. We hadden er nog nooit gebruik van gemaakt. Dit is namelijk het een na laatste weekend dat het nog kan.
Volgende week gaat die na 25 jaar trouwe dienst uit de vaart of hoe zeggen ze dat met een monorail.
 En dat laatste weekend zal het wel helemaal druk worden. Dus vandaag maar.
De monorail gaat ook over de Pyrmont Bridge. Deze brug kan ergens in het midden open gedraaid worden. De monorail kan in die gevallen gewoon doorgaan. De brug was open toen het grote badeendje de haven in kwam. (een bericht van enkele maanden geleden)
Door het slechte weer kon ik eigenlijk geen foto's nemen vanuit het treintje.
Vaarwel monorail. Het was de bedoeling dat het geheel verkocht zou worden aan de hoogste bieder. De Sydney universiteit had wel belangstelling! Het zou naar India gaan! In het laatste krantenbericht stond dat het geheel voor 90% gerecycled kon worden dus ik ga er van uit dat het als schroot verkocht wordt.
Ik ben benieuwd hoe snel die weg is uit het straatbeeld. Gezien de verkeersdrukte zal er waarschijnlijk 's nachts aan gewerkt worden. Er komt wel iets anders voor in de plaats. Ze willen namelijk een deel van de binnenstad weer van trams voorzien. Grootse plannen liggen er. Ik denk niet dat we daar wat van mee kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten