donderdag 5 december 2013

De Nobbies (Phillip Island)

Tijdens onze tocht door de staat Victoria zijn we natuurlijk naar Phillip Island geweest. Phillip Island is niet alleen bekend om zijn circuit, maar ook om de pinguïn walk. Elke avond rond zonsondergang komen vele Little Penguins aan land. De pinguïn heet niet voor niets Little Penguin. Het is de kleinste in zijn soort en is rond de 30 cm hoog. Het is erg leuk om te zien hoe het kleine grut uit het water komt. In kleine groepjes waggelen ze vervolgens de duinen in richting hun nest. Om de beesten zo min mogelijk te storen is het verboden om foto's te maken. Vandaar dat ik geen foto's heb.
Op een van de kleinere eilandjes rond Phillip Island huist een grote kolonie robben. Vanaf dit punt, de Nobbies kun je ze zien. Op de foto hierboven zie je links naast de grote rots een lage rotspartij.
Bij het inzoomen zagen we ze liggen. Bij het bezoekerscentrum kon je met behulp van een videocamera de kolonie van dichtbij bekijken.
 
Zomaar een mooi beeld van de Nobbies.
Toen we het eiland achter ons lieten zagen we bij de eerste plaats na de brug een grote groep pelikanen. Ik weet uit een eerder bezoek aan dit gebied dat er een dame is die de beesten voert. Aan het grote aantal te zien was de voedertijd nabij.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten