maandag 21 februari 2011

The Royal Botanic Gardens

Vanaf de trappen van het Opera House zie je links de Botanische tuin. Een prachtig park aan deze kant van de stad. Twee uur rondlopen is echt te weinig.
In het park staan gigantische bomen. Als ze toch eens konden spreken. De naam stond er wel bij vermeld, maar het bouwjaar??
De takken van de bomen, bomen op zich. De omvang: ik schat dat er zeker 6 mensen nodig zijn om hem te omarmen. De foto boven en hieronder zijn twee verschillende bomen hoor. Om deze boom zit een hekwerk. Alleen voor de veiligheid. Verder vind je in het park nergens bordjes als 'niet op het gras lopen' of 'op de paden blijven'. Her en der staan banken en picknicktafels.
En dan deze prachtige roze waterbloem. Helaas heb ik naam nog niet gevonden. Komt dus nog.

Ik zei al dat twee uur rondlopen veel te weinig is. Ik zal er dus zeker weer komen. Ook wel noodzakelijk. Ergens staat een boom, de meest bijzonder boom van Australie, de Wollemi Pine. Deze boom is in 1994 toevallig ontdekt door een boswachter in een natuurpark zo'n 150 km buiten Sydney. De naaldboom blijkt van een soort te zijn die in het dinosauriers tijdperk ook al voorkwam. Totaal toen een tiental exemplaren gevonden. Een bosbrand zou fataal kunnen zijn. Inmiddels hebben ze er een heleboel kunnen kweken. Ze zijn sinds 2006 ook te koop voor in de eigen tuin. Leuk om te weten en we moeten die boom natuurlijk even van dichtbij bekijken. Foto volgt t.z.t.

P.s Er staan inmiddels al meerdere van deze bomen in Nederland. Ook Burgers Zoo heeft er een las ik op de site van deze boom. (we kunnen niet meer zonder Internet)

1 opmerking:

  1. Echt andere natuur dan bij ons he. Door klimaat en evolutie andere dieren en planten. Gaaf dat je zulke mooie foto's en tekst op je blog zet. En dat jullie dieren zien in het wild die je bij ons alleen in de dierentuin kan zien :-)
    Ben wel benieuwd naar de 'Wollemi Pine'Hij lijkt eigenlijk gewoon een beetje op een kerstboom (met van die zachte niet uitvallende naalden). Je hebt gelijk. Internet is niet meer weg te denken en ook wel geweldig. Ik leg 'de pauk' nu uit door kinderen het woord 'pauken' in You tube te laten typen, kunnen ze em horen en zien tegelijk en weten ze: atje au.

    BeantwoordenVerwijderen