zaterdag 6 oktober 2012

Aartsbisschop

Halverwege de afgelopen week was het weer even heel druk in de buurt. Van het normale kerkelijke leven hier in Chatswood merken we weinig. Wanneer het echter gaat om de synagoge, dan zijn we meestal goed geinformeerd. Dat komt ook omdat ze een schrijven huis aan huis bezorgen in de straat wanneer er iets bijzonders staat te gebeuren.
En wanneer er iets is bij de Armeense kerk, dan gaat dat ook niet zomaar voorbij. Het kerkklokje is dan goed te horen. De Armeense kerk ligt in de straat die parallel aan onze straat loopt (blauwe speld is ons huis, paarse speld is de kerk).
Halverwege de week was het dus erg druk zoals ik al zei. Een deel van de Macquarie Street was afgesloten, tijdelijke parkeerverboden, politie.
Wat was het geval: De Aartsbisschop van de Armeense gemeenschap van Australie en Nieuw Zeeland was vorige week overleden. Hier in Chatswood staat 'de kerk' van deze gemeenschap. Iedereen kwam hier om afscheid nemen.
De foto's van de kerk heb ik vandaag (zaterdag) genomen. Ondanks de rouwperiode (zwarte banden aan de pilaren) gaat het leven gewoon door. Er was net een huwelijksplechtigheid.

In Australie wonen ongeveer 50.000 Armeniers. Een klein deel (8000) woont in Melbourne. Het overgrote deel in Sydney en directe omgeving. De grootste groep woont in Willoughby/Chatswood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten