woensdag 23 januari 2013

Naar het rif

Op de tweede dag van ons verblijf in Cairns zouden we gaan duiken. En dan zie je weer het gemak van onze moderne tijd. Ruim voor vertrek hadden we al verschillende sites bekeken. Zoveel mogelijkheden. We hebben uiteindelijk gekozen voor een tocht waarbij we met de boot drie verschillende duikplekken zouden aandoen. En ook belangrijk voor ons, een niet te grote groep. Je kon b.v. ook naar een eiland en van daaruit wat ondernemen of naar een zogenaamd drijvend eiland op zee.
Hier het achterdek van de boot. Op de plek aangekomen zouden ze dit deel laten zakken om makkelijk in en uit het water te komen.
Tijdens de tocht richting de eerste duikplek kregen we de eerste instructie en moesten we nodige papieren invullen. Het was ruim een uur varen voor we er waren.
Hier even een deel van de duikuitrusting. Hier niet te zien, maar we kregen ook allemaal een pak aan. Niet zo'n dik duikpak voor de kou, maar een dun floddertje van lycra. Dit was om je te beschermen tegen de box jellyfish ook wel stinger genoemd.
Op de route naar 'onze' eerste duikplek zagen we de drijvende eilanden liggen. Hier wordt je dan in de loop van de morgen naartoe gebracht. Je blijft dan de hele dag rondom dit gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten