vrijdag 1 februari 2013

Stroomgebied

Een passend onderwerp voor deze middag. Het giet weer. Wij wonen bijna op het laagste punt van deze straat. Er stroomt heel wat water weer voorbij.
In een stad waar het hoogteverschil groot is moet de afwatering wel goed geregeld zijn. De goten en de putten zijn hier dan ook erg breed. Op latere foto's is dat wel te zien.
En tijd geleden waren we in een parkje waar op dat moment net een educatief evenement gaande was.
Bij een van de stands zagen we deze poster hangen. Vergroot de foto even door erop te klikken. De blauwe lijnen geven de bovengrondse afwateringsgeulen aan. Wij wonen vlak bij de witte pijl.
Op deze foto, vlak voor de bocht, zit een grote put. Het betonnen deksel ligt wat scheef. Zal wel een vrachtwagen of zo gedaan hebben. Daardoor was het lastig om de tekst goed in beeld te krijgen.
Van deze kant beter te zien, maar dan helaas wel op de kop. Te lezen is dat het water wat hierin verdwijnt richting Scotts Creek stroomt.
Eerst komt het nog in deze geul terecht en stroomt dan verder naar beneden. Op het kaartje is dat de blauwe lijn beginnend bij de witte pijl.
Op deze foto is het een nietig stroompje. Op dit moment (tijdens deze bui) gaat er wel wat meer water door. We hebben nog niet gezien dat die tot de rand toe vol is.
Kennissen van ons, waarvan de achtertuin grenst aan deze geul, vertelden  dat het water een keer tot ver in hun achtertuin heeft gestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten